Amanda Kluveld: 'Wilders een Indo, so what?'

Deze column van Amanda Kluveld een jaar na dato nalezend, valt mij op dat zij geheel niet refereert aan Geert Wilders’ Joodse genen, terwijl die ook aan bod komen in het artikel van Lizzy van Leeuwen ‘Wreker van zijn Indische grootouders – de politieke roots van Geert Wilders’, in de Groene Amsterdammer.

Geert Wilders is namelijk een revisionistische ‘Groot Israel’ zionist en komt daar rond voor uit. Zijn anti-islamisme is gebaseerd op een combinatie van dit zionisme en populistische vreemdelingenhaat. Zijn politieke drijfveer is veel meer hierin gelegen dan in het willen ‘wreken’ van zijn Indische grootouders.

Opvallend is ook het feit dat de 95 % van degenen die het zionistisch beleid van Israel verdedigen enigerlei band hebben met Israel, terwijl 95 % die dit beleid afwijzen generlei band hebben met de Palestijnen/Arabieren of Israel. (De resterende 5 % verkondigt ‘Een Ander Joods Geluid’).

Kluveld’s mede-columniste in onze Volkskrant Nausicaa Marbe, die ook een felle anti-islamiste is en ook Wilders en zijn PVV verdedigt, heeft (eindelijk) eerlijk uiting gegeven van haar Joodse achtergrond.

Hoewel Kluveld zich afficheert als humanist, vermeldt zij op haar weblog dat de ‘arabist’ Hans Jansen een favoriet van haar is. Hans Jansen behoort tot de ‘Groot Israel’ lobby in ons land en zijn zionisme prevaleert verre boven zijn wetenschappelijke achtergrond, zoals recentelijk uit zijn optreden als kroongetuige in het proces-Wilders weer is gebleken.

Een columnist met een bepaalde etnische en/of religieuze achtergrond zou zich moeten
matigen in het geven van kritische opinies over controversiele onderwerpen die haar of zijn persoonlijke achtergrond raken. 

Het zou goed zijn als Amanda Kluveld duidelijkheid verschaft of zij enigerlei band met Israel heeft.

‘Geert Wilders’ op deze site

Advertenties

2 thoughts on “Amanda Kluveld: 'Wilders een Indo, so what?'

 1. En wat hebben we deze keer weer geleerd, het vreselijk nieuws dat ==Geert Wilders is een revisionistische ‘Groot Israel’ zionist en komt daar rond voor uit. Zijn anti-islamisme is gebaseerd op een combinatie van dit zionisme en populistische vreemdelingenhaat.==
  Erg, goed dat deze blogger ons dat twee keer per week verteld,
  Dank U

 2. @ davidverveer
  David, niet iedereen volgt mijn blogs zo trouw als jij vanuit Israel.
  Het is toch merkwaardig dat Amanda Kluveld in het geheel niet rept over Wilders’ zionisme terwijl dit zijn politiek handelen zozeer verklaart?
  Het conflict tussen Israel en de Palestijnen was van oorsprong een nationaal-territoriale. Na 9/11 hebben Israelische regeringen zich, heel slim, gevoegd onder Bush Jr’s wereldwijde strijd tegen ‘islamo-fascisten’.
  De PVV heeft in haar verkiezingsprogramma staan:Israël is een weergaloos succes. Geboren in het donkerste moment van de twintigste eeuw en uitgegroeid tot een centrum van technologische vooruitgang. Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten, de thuisbasis van het Joodse volk na tweeduizend jaar ballingschap en het land dat als geen ander de klappen van de jihad opvangt. Israël vecht voor ons. Als Jeruzalem valt, dan zijn Athene en Rome aan de beurt. Daarom is Israël het centrale front in de verdediging van het Westen.
  Daarom moeten we alles op alles zetten om het offensief van de linksen en de mohammedanen om Israël te vernietigen te stoppen. Nederland en de EU dienen onmiddellijk op te houden met eisen dat Israël zichzelf met het doen van territoriale concessies veroordeelt tot onverdedigbare grenzen. Land voor vrede heeft geen zin. Het is geen territoriaal maar een ideologisch conflict, een conflict tussen de rede van het vrije Westen en het barbarisme van de islamitische ideologie. (blz 41) en
  • Strijd tegen islam moet het kernpunt van ons buitenlands beleid worden
  • Banden met frontlijnstaten van de islam die in het defensief zitten aanhalen
  • Staak alle subsidies aan de anti-Israël-industrie, zoals ICCO, OxfamNovib etc. •Sinds 1946 bestaat er een onafhankelijke Palestijnse staat, daarom noemt de Nederlandse regering ‘Jordanië’ voortaan gewoon ‘Palestina’
  • Onze ambassade moet verhuizen naar de hoofdstad van Israël: Jeruzalem (blz 43)

  Men kan niet genoeg wijzen op deze ‘roots’ van Wilders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s