Wilders' mondiaal anti-islamisme is staatsgevaarlijke oorlogspropaganda

Maandag begint (eindelijk!) de rechtszaak tegen Wilders wegens het aanzetten tot haat jegens en discriminatie van moslims, niet-westerse allochtonen en Marokkanen.

Er is al veel over zijn proces geschreven, zie links hieronder.

Zelf vind ik het strafrechtelijk terecht – en voor onze binnenlandse en buitenlandse politiek essentieel – dat Wilders zich moet verantwoorden voor zijn beleid en uitlatingen. Het door hem beschouwen van de Islam als een (vijandige) ideologie i.p.v. een religie, en het pretenderen een onderscheid te kunnen maken tussen de Islam en haar aanhangers de islamieten, dienen in het proces te worden gelogenstraft.

Daarbij lijkt mij essentieel het zgn. ‘Haatzaaiverbod’ (Artikel 20 IVBPR) dat luidt:

“1.Alle oorlogspropaganda wordt bij de wet verboden.

2.Het propageren van op nationale afkomst, ras of godsdienst gebaseerde haatgevoelens die aanzetten tot discriminatie, vijandigheid of geweld, wordt bij de wet verboden.”

Wilders en zijn (een-mans)partij PVV willen ‘de strijd tegen islam het kernpunt van ons buitenlands beleid’ maken. Zij streven hierbij naar een Groot-Israel na waar geen plaats is voor een soeverein Palestina met Oost-Jeruzalem als hoofdstad.

Dit is strijdig met alle VN/VR-resoluties terzake. Art. 93 van de Grondwet luidt:

‘Bepalingen van verdragen en van besluiten van volkenrechtelijke organisaties, die naar haar inhoud een ieder kunnen verbinden, hebben verbindende kracht nadat zij zijn bekendgemaakt.’

Zolang in onze Grondwet staat dat de regering de ontwikkeling van de internationale rechtsorde bevordert (Art.90), mag de PVV generlei binding hebben met enig kabinet. (Het is niet verwonderlijk dat Wilders (ook) dit artikel wil doen schrappen).

Toelichting:

‘Geert Wilders verklaarde op 8 mei 2008 – naar aanleiding van nieuwe mediaberichten over vrede tussen Israël en de Palestijnen – geheel achter de opvattingen van het revisionistisch zionisme te staan: :”Ze’ev Jabotinsky, tegenstander van Ben-Goerion, had gelijk”. Naast sympathisant van Jabotinsky en tegenstander van het gedeeltelijk teruggeven van land aan de Palestijnen voor een onafhankelijke staat Palestina, verklaarde Wilders nogmaals, dat de westerse vrije volken „diepe dankbaarheid” tegenover Israël zouden moeten tonen.’

(Bron: Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Geert_Wilders )

Te hopen valt, dat Wilders’ dubbele loyaliteit door het proces duidelijk wordt gemaakt. Ik vrees echter dat dit cruciaal aspect onderbelicht blijft.

‘Wat wil Wilders’ site 

‘Nederland bekent kleur’ site 

Geert Wilders’ anti-islamisme gebaseerd op revisionistisch Groot-Israel zionisme en populistische xenofobie

‘Geert Wilders’ op deze site

Advertenties

5 thoughts on “Wilders' mondiaal anti-islamisme is staatsgevaarlijke oorlogspropaganda

 1. Nou is "oorlogspropaganda" wel een heel groot en tendentieus begrip voor het benoemen van de abjecte veroveringsideologie die de islam duidelijk is voor wie z’n ogen en oren open heeft staan, al is die dan overgoten met een religieus sausje.
  Ook schijn jij je niet te realiseren dat diezelfde islam allang de oorlog aan het vrije westen heeft verklaard. En het is de hoogste tijd dat dat duidelijk wordt gemaakt aan mensen zoals jij.
  Niet dat ik verwacht dat dat feit door je roze islamofiele bril heen zal dringen, hoor.
  Bovendien is jouw zg. "Groot-Israel" nog altijd kleiner in oppervlakte dan Nederland en daarin is idd geen plaats voor nóg een vijandige entiteit, te meer daar de "Palestijnen" zelf totaal niet geïnteresseerd zijn in een ministaatje dat vreedzaam naast Israel zou moeten bestaan, maar slechts in de totale vernietiging van de Joodse staat.

 2. Vind je het zelf nou eigenlijk ook niet belachelijk om maar steeds een van de kleinste landen ter wereld aan te duiden als "Groot-Israel"?
  Overigens weet ik best welk blogje hier van mij is, hoor. En ik ben er idd op tegen om het kleine Israel nog kleiner te maken. Lijkt mij al met al een volkomen legitiem standpunt.

 3. De heer van Waning geeft weer op duidelijke wijze weer hoe er in D’66 kringen over deze dingen gedacht wordt.
  Wie zoals Wilders de Islam tegenspreekt, gewelddadig en dictatoriaal noemt, voor ons land ongewenst acht en er voor waarschuwt, wordt een oorlogshitser geacht te zijn. Ook als hij op Defensie bezuinigt.
  Vooral de toevoeging ‘staatsgevaarlijk’, die doet het ‘m.
  Van Waning ziet de Nederlandse staat al in dienst staan van de Islam.
  Onthullender kan het niet, waar voor weer mijn dank !

 4. Wat zal u ook niet walgen van Dries van Agt, Gretta Duisenberg en Anja Meulenbelt met hun dubbele nationaliteit van de Palestijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s