Wil nieuw 'Iran Comite' uiteindelijk Nederlandse steun voor aanval op Iran?

De zich op 30 maart in Nieuwspoort te presenteren ‘Iran Comite’ wil, volgens een ontvangen uitnodiging, "meer aandacht trekken in Nederland over de bedreigingen die de nucleare programma van de huidige regering vormen en over de mensenrechtenschendingen."
Het Iran Comité bestaat, volgens deze uitnodiging, uit "vertegenwoordigers in de Christen, Iraanse, Kurdse, Joodse en homo gemeenschap. Daarnaast, leden van de hoofd partijen zijn lid van het Comité. Inclusief oud lid van de kamer en EU parlement. De voorzitter van de Comité is Bram Peper, oud burgemeester van Rotterdam en oud minister."

Voor verdere informatie wordt verwezen naar de site Iran Comite

Ik beantwoordde deze vriendelijke uitnodiging als volgt:

Beste ……,

Dank voor je uitnodiging voor de introductie van het ‘(Nederlandse) Iran Comite’.

Alle ontwikkelingen met betrekking op ‘het’ conflict in het Midden-Oosten, te weten de strijd tussen Israel en Palestijnen om hetzelfde stuk land, volg ik met grote interesse vanwege het grote belang daarvan voor de vrede en stabiliteit daarvan in die wijdere regio – en de verhouding tussen moslims en ‘het Westen’ in het algemeen.

De website bekijkend, lees ik dat het ‘Iran Comite’ ook genoemd wordt als het ‘Comite Stop de Mullahs".
Informatie over het Comite via ‘Home’ en ‘Over ons’ is (nog) niet verkrijgbaar.

Hoofddoelstelling van het Comite blijkt het voorkomen dat Iran gaat beschikken over nucleaire wapens:

"Iran heeft nucleaire ambities. Israel verwacht dat het in 2009 nucleaire kernkoppen kan hebben.
Intussen roept president Achmadinadjad op tot strijd voor een wereld zonder de VS en Israel.
Iran financiert ondertussen o.a. Hezbollah, Islamitische Jihad en Hamas: het is de grootste sponsor van terreur ter wereld. "Het ‘Comite Stop de Mullahs’ vreest voor de gevolgen als nucleaire wapens in handen vallen van dit misdadige regime".

Ik deel de ernstige bezwaren van het Comite tegen het binnenlands beleid van ‘de Mullahs’, maar denk vooralsnog dat het oogmerk van het Comite is, het rijp maken van politiek Nederland voor het steun verlenen aan een ‘preventieve’ Israelische/Amerikaanse aanval op Iran. En daar heb ik bezwaar tegen omdat ik (a) meen dat het Israelische en het Amerikaanse beleid in het wijdere Midden-Oosten grotendeels verantwoordelijk zijn voor de verschillende problemen aldaar, en (b) vrees dat zulk een aanval ernstiger gevolgen zal hebben voor de wereldvrede dan het beschikken over nucleaire wapens door Iran.

Ik zal daarom, als ik naar de ‘lancering’ van dit Comite ga, dit meer uit nieuwsgierigheid doen dan uit sympathie met zijn doelstelling.

Met vriendelijke groet,

jan willem van waning

Ter onderbouwing van bovenstaande hierbij enkele links:

UN nuclear watchdog: Israel’s ‘perceived double-standard’ hurts NPT (Haaretz/Reuters)
Netanyahu will push US into war with Iran (By Chris Hedges in Truthdig/ICH)
Nederland laat zich meeslepen in onnodige en niet te winnen wereldstrijd tegen ‘islamofascisme’
De zionistische (pro-Groot-) ‘Israel lobby’ in Nederland: een noodzakelijke inventarisatie

Misschien ben ik zolangzamerhand te wantrouwig geworden, want in de uitnodiging wordt ook gesproken over het met strengere sancties en diplomatieke druk vinden van een vreedzame oplossing voor dit probleem. Ben daarom erg benieuwd naar meer informatie over de sponsors van dit Comite.

Naschrift

Ontving zojuist het antwoord van degene die mij de uitnodiging zond:

Beste … en Jan Willem,

Bedankt voor jullie interesse en mening hierover.
De reden waarom de “over ons” gedeelte niet verkrijgbaar is, is dat het (zoals vermeld staat) de website nog onder constructie is, jullie begrijpen natuurlijk dat we nog niet eens gelanceerd hebben en alles nog heel nieuw en in ontwikkeling is.
Ik kon helaas niet begrijpen hoe de link gelegd wordt van onze (Iran Comité’s) hoofddoelstellingen en de aanval van Israel/Amerika op Iran. Datzelfde kon ik ook niet ergens uit ons site halen!!
Dit Comité is JUIST ontstaan om enerzijds de regering van Iran zo onder druk te zetten en anderzijds de bevolking van Iran goed te steunen, waardoor er NIET meer op een aanval op Iran zou komen.
De bovenstaande is ook uit de site te halen, maar graag wil ik jullie ook in Nieuwspoort hebben om dat te laten horen.
Willen jullie me daarom jullie postadres mailen zodat er een uitnodiging naar jullie gestuurd kan worden.

Met vriendelijke groet,

………………….

Aanvulling dd 24 maart

Ontving een vriendelijke schriftelijke uitnodiging voor de oprichtingsbijeenkomst van de ‘Coordinator Iran Comite’, Ruben Koekoek. Deze bijeenkomst vindt plaats op Maandag 30 maart van 14.30 – 15.30 uur in Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag.
Aanmelden kan via info@irancomite.nl

Het Comite bestaat uit: Bram Peper (vz), Henk de Haan, Florus Wijsenbeek, Marjolein Hak, IJmert Muilwijk, Farinaz Aryanfar, Frank van Dalen, Ronny Naftaniel en Sadegh Zarza.
Aangezien in het Comite tenminste drie leden zitten die men gevoeglijk kan rangschikken onder onze nationale zionistische (Pro-Groot)’Israel lobby’, en er geen leden zijn die ‘Een Ander Joods Geluid’ vertegenwoordigen, is mijn wantrouwen t.a.v. de hoofddoelstelling van het Comite vergroot.

Advertenties

One thought on “Wil nieuw 'Iran Comite' uiteindelijk Nederlandse steun voor aanval op Iran?

  1. Zowel IRAN als IRAK waren in het verleden ANTI-ZIONISTISCH (niet tegen ‘de vrijheid’, maar tegen het zionisme).
    IRAK koppelde de steun aan het Palestijnse verzet aan de (seculiere) ARABISCHE EENHEIDSGEDACHTE. IRAN koppelt die steun aan de ISLAMITISCHE EENHEIDSGEDACHTE. IRAN, met andere woorden, steunt de vorming van Islamitische Staten in de regio.
    Dat wist de wereld in het jaar 2002, toen de beslissing genomen werd Irak te vernietigen, ook. En toch werden in dat jaar (augustus 2002) IRAANSE en/of door IRAN gesteunde AYATOLLAHS door de Amerikaanse regering uitgenodigd om samen met de Amerikanen te overleggen hoe het BAATHISME op ‘democratische’ wijze kon worden vervangen door het ISLAMISME.
    De leider van de Islamitische verzetsbeweging (die zijn hoofdkwartier had in Iran) was Ayatollah Sayed Mohamad Baqir Al-Hakim. De man werd tijdens een ‘democratische’ verkiezingscampagne door het verzet ge-elimineerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s