Voor Obama en tegen McCain: 'Jewish Alliance for Change'

Israelis, both prominent and ordinary, step up to fight the Republican right’s deceptive ads and attacks against Barack Obama..

Jewish Alliance for Change (jews4change.com)

Why I Support Obama (jews4change)

One thought on “Voor Obama en tegen McCain: 'Jewish Alliance for Change'

 1. De hierboven genoemende alliantie schaart zich aan de kant van de liberale joodse denker HILLEL. Van Hillel is bekend dat hij geneigd was het individu boven het colectief te plaatsen, een soort JEZUS-figuur dus, maar natuurlijk niet een echte Jezusfiguur, omdat Hillel als joods-liberale denker nooit de rol zal kunnen spelen van MESSIAS, een rol die binnen het joodse denken is voorbehouden aan een man die het joodse collectief (het volk, de staat, enz…) boven het individu plaatst.
  Verandering met andere woorden is dus geen zaak van de liberale gemeenschap, maar van Messianistische ideologen, die mensen dus (zou je kunnen stellen) die het achtjarige beleid van de regering BUSH hebben bepaald: de neocons met name, die zichzelf als rijke elite morele superioriteit toe-eigenen en op grond daarvan het idee van een niet aan een groep uitverkorenen gebonden WERELDGEMEENSCHAP (gesymboliseerd door de VN) afwezen.
  De kredietcrisis (die onlosmakelijk verbonden is aan het idee dat een kleine elitaire groep zich niets hoeft aan te trekken van het lot van anderen) toont aan dat het loslaten van het idee ‘wereldgemeenschap’ (wij allen zijn verantwoordelijk voor elkaars lot) tot een catastrofe leidt.
  Het is daarom niet zinvol om een beweging ‘joden voor verandering’ te steunen. Wat we nodig hebben zijn joden die geen jood meer willen zijn. Navolgers zou je kunnen stellen van die vreemde Messiasfiguur JEZUS die de mensen wilde bevrijden van hun ideologische ketenen.
  Over HILLEL zegt http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/biography/hillel.html het volgende:
  In the first century BCE, Babylonian born Hillel (later known as Hillel the Elder) migrated to the Land of Israel to study and worked as a woodcutter, eventually becoming the most influential force in Jewish life. … One of his most famous sayings, recorded in Pirkei Avot (Ethics of the Fathers, a tractate of the Mishnah), is "If I am not for myself, then who will be for me? And if I am only for myself, then what am I? And if not now, when?"
  Losgemaakt van het jodendom zou je die stelling kunnen zien als een omschrijving van wat de essentie is van het links-liberale denken. Jezelf ‘een zionist’ noemen (zoals Biden dat deed) is de ontkenning daarvan. Zionisme ontkent het individu en kiest als collectivistisch-Messiaanse beweging voor het recht van de sterkste.Reactie is geredigeerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s