Iran Given Two-Week Deadline to End the Nuclear Impasse (by: Julian Borger, The Observer)

.. Is war now more likely? Yes, but it is generally thought there is a long way to go before any hostilities. It will strengthen the hand of hawks like Dick Cheney in Washington and give added impetus to Israeli leaders who believe only military action will stop Iran. But, for now, US moderates are in the ascendant.

Iran Given Two-Week Deadline to End the Nuclear Impasse (by: Julian Borger, The Observer)

Iran-crisis (VK-blogsite)

Advertenties

3 thoughts on “Iran Given Two-Week Deadline to End the Nuclear Impasse (by: Julian Borger, The Observer)

 1. In het geval van de bezetting van Irak in 2003 en de aanval door Israel op de Lebanon in 2006 en de aanval op Afghanistan in 2001 – was er telkens sprake van een lange voorbereiding.
  Zo is ook de aanval op Iran reeds in detail voorbereid. Een ‘ultimatum’, de lokkertjes met opening van een missie in Teheran en de afleidingspraat rondom het probleem Afghanistan/Pakistan maken deel uit van deze voorbereiding. Maar de beslissing hangt er niet van af want die is al genomen.
  De belofte van Obama (reeds ingelicht over deze beslissing) om de Amerikaanse troepen in Afghanistan drastisch op te voeren heeft dan eerder met de komende aanval op Iran te maken dan met de ‘taliban’.
  Sterker zelfs, het komt wel goed uit dat die Afghanen zo lastig zijn, want dit rechtvaardigd de uitbreiding van NATO en VS troepen in dat land.
  Die zijn namelijk binnenkort hard nodig om de Iraanse grens dicht te houden aan deze zijde. Daarnaast zijn die troepen nodig om eventuele sympatisanten van Iran in Afghanistan de kop in te drukken.
  Of die aanval door Amerikanen of Islraeli’s wordt uitgevoerd doet weinig terzake. Op die manier gezien is de situatie in Kabul wellicht een goede barometer voor wat er staat te gebeuren.
  In ieder geval is de staat van beleg in Kabul met de dag nadrukkelijker aanwezig. Overal waar tot nu nog geen betonnen blokkades en HESCO bomweringen zijn geplaatst wordt dat nu alsnog gedaan.
  Volgens ‘Physicians for Social responsibility’ zullen er bij gebruik van atoomwapens tenminste 2,5 miljoen doden te betreuren zijn, mede door ‘fall out’ in oostwaartse richting over geheel Afghanistan. PSR onderzoeker Helfland schat het uiteindelijke dodental op een miljard, rekening houdend met de klimatologisch negative gevolgen voor landbouw, met honger en ziektes als gevolg. http://www.psr.org/site/PageServer?pagename=Home
  En ik? Ik heb tegen de ”fall out’ mijn potje met Kaliumjodide klaar staan tesamen met een flesje Betadine. En dan krijg ik van mijn zwager (oncoloog) te horen dat dat geen donder helpt: ‘zorg dat je water hebt en kruip in een kast voor een dag of vijf’.
  Voor de zekerheid de link er maar even bij.
  http://www.psr.org/site/PageServer?pagename=Home

 2. Dank Leo, voor je informatieve reactie en link.
  Ik meen ook dat de (gecoordineerde) aanvalsplannen van Israel en de VS gereed zijn, maar denk (en hoop!) dat de beslissing tot daadwerkelijke aanval nog niet is genomen.
  Wat betreft het evt. voordeel van de verplaatsing van Amerikaanse militairen vanuit Irak naar Afghanistan lijkt dit mij weinig soelaas te bieden voor de consequenties van oorlog met Iran; dit land zou namelijk ook tegenaanvallen op Amerikaanse militaire installaties in Irak uitvoeren.Dr. Catherine Thomasson, former president of PSR, joined with others today in urging the Congress to set the stage for peaceful negotiations with Iran and decried the increasingly belligerent posturing by the administration…http://www.psr.org/site/PageServer?pagename=Home

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s