Israeli Annexation of Occupied Palestinean Land (Presentation by Dr Mustafa Barghouti )

An excellent extended overview of the I-P conflict by Dr Mustafa Barghouti and Israel’s apartheid policies of continued ethnic cleansing and annexation of up to 58% of the West Bank through illegal settlement expansion. It really helps to see it by way of maps and slides. This was delivered recently at the 2008 American-Arab Anti-Discrimination – ADC National Convention.

The presentation may take a few seconds to half a minute to load and then starts automatically…

Barghouti Presentation (PeoplesGeography.com)

Advertenties

2 thoughts on “Israeli Annexation of Occupied Palestinean Land (Presentation by Dr Mustafa Barghouti )

  1. Ik heb de hele presentatie aangehoord. Indrukwekkend. En in triest hoe mensenrechten – basic rights – verkracht worden, imwille van eigen gewin.
    Dit zou verplichte kost moeten zijn voor mensen als Betty Stavast en andere filosemieten.

  2. De zaak zit in feite erg simpel in elkaar. Israel eist het volledige gebied voor zichzelf op en eist van de Palestijnen dat ze een vorm van zelfbestuur accepteren die voorkomt dat niet-joden de baas worden in de staat Israel.
    Yasser Arafat werd en wordt gehaat omdat hij het beperkte zelfbestuur als een overgangsfase naar volledige onafhankelijkheid wilde zien. Palestijnen een eigen staat geven is echter NOOIT, maar dan ook nooit, de bedoeling geweest van Israel en de befaamde OSLO-akkoorden, waarvan Israel steeds zegt dat ze verkeerd worden geinterpreteerd. De OSLO-akkoorden eisen van de Palestijnen erkenning van de staat Israel maar spreken NIET over de erkenning door Israel van een Palestijnse staat. Alles waarover gesproken wordt is een INTERIM-bestuur dat samen met Israel gedeelde Israelisch-Palestijnse samenwerkingsstructuren opzet. Israel heeft via die organen inspraak, maar draagt geen verantwoordelijkheid voor de besluiten.
    De vraag is waarom intelligente Westerse politici weigeren toe te geven dat hun idee van ‘de volwaardige Palestijnse staat’ een illusie is die van hen lachwekkende clowns maakt in de ogen van zionistische Stalinisten (Stalin betekent: man van ijzer of man van staal).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s