Nederlande volk overwegend tegen verlenging ISAF-missie in Uruzgan

Tweederde van onze bevolking onder 65 jaar vindt dat de Nederlandse militairen volgens planning in augustus 2008 moeten terugkomen, ofwel zelfs eerder moeten terugkeren.

Dat is de uitkomst van de landelijke opiniepeiling onder 9.000 van de 100.000 deelnemers aan het onderzoek van adviesbureau McKinsey & Company, waaraan o.a. ook NRC Handelsblad meewerkt.

De vraag over dit onderwerp is pas in een later stadium toegevoegd aan de enquete, waardoor slechts een minderheid van de 100.000 deze heeft ingevuld.

Waarschijnlijk is deze vraag toegevoegd omdat vele geenqueteerden (zoals ik), vragen misten over buitenlands- en internationaal veiligheidsbeleid. In de enquete wordt de mogelijkheid geboden om zulk een opmerking te plaatsen.

Deze uitslag zal de komende besluitvorming in kabinet en parlement over evt. verlenging van de ISAF-missie in sterke mate beinvloeden – vooral bij de PVDA.

De Tweede Kamer-fractie van deze partij heeft destijds al een twijfelachtige positie ingenomen tegenover het verlenen van ‘politieke’ steun aan de invasie van Irak. Om daarna haar ‘eis’ tot onderzoek naar de beweegredenen voor die steun, bij de laatste kabinetsformatie ook nog eens te moeten inslikken.

De CDA, Christen Unie, VVD, PVV en SGP steunen de heilloze Global War on Terror van Bush&Blair en Balkenende, kritiekloos – grotendeels vanwege een combinatie van blind Atlanticisme en, ook voor de veiligheid van Israel, gevaarlijk zionisme.

Hoe lang blijft ons volk nog ‘rustig slapen’?

Enquete ’21 Minuten.nl’

Nederland laat zich meeslepen in onnodige en niet te winnen wereldstrijd tegen ‘islamofascisme’

Iran-crisis

De (pro-Groot-) ‘Israel lobby’ in Nederland: een noodzakelijke inventarisatie

One thought on “Nederlande volk overwegend tegen verlenging ISAF-missie in Uruzgan

  1. We zijn in dit land al zo’n kleine 40 jaar ‘HET FASCISME’ aan het bestrijden, eerst als MARXISTEN en nu als JOODS-CHRISTELIJKEN, zodat ik soms met heimwee terugdenk aan de tijd waarin we als verzuilde natie alleen nog de SOVJET-UNIE als vijand bezaten, een tamelijk anonieme macht die nauwelijks invloed had op ons leven, behalve wanneer je een broer had die beroepsmilitair was, want dan werd je – zo vertelde men – op de lijst van de BVD gezet, ter bescherming van onze NATIONALE VEILIGHEID.
    Van Kennedy is bekend dat hij het koude-oorlogsdenken (primitief vriend-vijand-denken) wilde herzien (precies zoals Koningin Juliana met haar New Age-vriendin Greet Hofmans dat in de jaren 50 op haar eigen pacifistische wijze probeerde te doen). Boze geruchten zeggen dat hij daarom is vermoord. Een gedachte die niet zo vreemd is wanneer je ziet hoe rechtse ideologen momenteel alles op alles zetten om ons wijs te maken dat niet het FUNDAMENTALISME een gevaar is voor het vrije westen (ontkenning van het recht van de enkeling op een vrij leven, vorm plaatsen boven vent), maar HET ISLAMOFASCISME – een tamelijk inhoudsloze term die de bedoeling heeft DE ONDERBUIK te dienen, zodat fundamentalistisch vormdenken (uitlevering van de vrije geest aan de collectieve, dierlijke norm) alleen maar wordt versterkt.
    Anti-intellectuelen noemen zichzelf nu intellectueel. En daar komt alleen maar een hoop ellende van.Reactie is geredigeerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s