American Fascists – The Christian Right and the War on America (Chris Hedges:video)

Hedges challenges the Christian Right’s religious legitimacy and argues that at its core it is a mass movement fueled by unbridled nationalism and a hatred for the open society. American Fascists – The Christian Right and the War on America (Chris Hedges:video)

Advertenties

One thought on “American Fascists – The Christian Right and the War on America (Chris Hedges:video)

  1. Het probleem van elke massabeweging is dat er wordt geprobeerd eenheid te scheppen rondom een gemeenschappelijke vijand. Wat dat betreft zijn massabewegingen in wezen identiek aan elkaar en onderling uitwisselbaar, hetgeen kan verklaren waarom extreem-linkse mensen zonder enig gewetensbezwaar overstappen naar een extreem-rechtse beweging. Er is geen sprake van een rationeel-doordachte keuze (rationeel denken bevordert altijd individualisme) maar van een poging het eigen kwaad en de eigen chaos te bezweren via rituelen die je rustig demonisch mag noemen, omdat het scheppen van vijanden niks anders is dan demonisering.
    Daarom zouden verstandige mensen er goed aan doen tegenover de massabeweging de volksbeweging te plaatsen. Rationeel populisme dus, dat in staat is de negatieve krachten van massabewegingen te neutraliseren.
    Je moet daarvoor wel een beetje verstandig zijn. En dat is het moeilijke punt in een massa-samenleving. De massa jaagt altijd verstandige mensen weg.Reactie is geredigeerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s