Israel & Palestine: One country, one state (Electronic Intifada)

For decades, efforts to create a just peace for Palestinians and Israeli Jews have failed. The current crisis has further set back hopes for a political solution to the conflict. In this context, a group of scholars, journalists and activists met in Madrid, at the invitation of Universidad Complutense de Madrid, for five days of intensive discussion on alternatives to this ongoing impasse, framed by their belief that a democratic state in all of historic Palestine provides the only moral and practical basis for a just, sustainable peace… Israel&Palestine: One country, one state (Electronic Intifada)

Advertenties

3 thoughts on “Israel & Palestine: One country, one state (Electronic Intifada)

 1. Over de eerste zin kan je het volgende zeggen:
  – zionisten willen helemaal geen vrede
  – van zionistische zijde waren er dus ook geen pogingen
  – een rechtvaardige vrede betekent gewoon het vertrek van alle Israeliers uit Palestina
  – de eerste poging vrede te sluiten was al in 1953 door Nasser, er liepen gesprekken in Parijs.
  En zo kun je bij elke zin van dit soort apekool artikelen een alinea schrijven om de onzin en/of bewuste misleiding aan te tonen.
  Er komt pas gerechtigheid voor de Palestijnen nadat de joodse macht op de VS is gebroken, en voordat die macht in de EU definitief is gevestigd.
  Vandaar de wereldwijde oorlog, die escaleert, tussen het door joden beheerste westen en Israel enerzijds, en gewone Moslims anderzijds.
  Westerse pionnen zoals de heersers in Pakistan, Jordanië, Egypte en Saudi Arabië leven op een vulkaan.
  In Pakistan staat die op uitbarsten, sinds Jordanië de USraelische pion Abbas van Fatah wapens levert jan het in Jordanië ook elke dag afgelopen zijn.

 2. ANONIEM heeft weer eens volkomen gelijk. Zionisme is het rechts-extremistische geloof in de superioriteit van ‘het eigen volk’ en de daaraan gekoppelde ‘leidersgedrachte’. De enige reden waarom we dit rechtse extremisme niet durven te veroordelen is het simpele feit dat het begrip ‘eigen volk’ omgezet is in de magische woorden ‘joods volk’. Wie dat begrip afwijst wordt gezien als een gevaarlijke antisemiet (een modern woord voor de middeleeuwse woordjes ‘duivel’, ‘ketter’ en ‘heks’).
  Omdat joden het recht ‘rechtse extremisten’ te mogen zijn baseren op een Godsbegrip dat de ontkenning is van wat je ‘de democratische levensfilosofie‘ zou kunnen noemen (God is Leven, een boodschap die centraal staat in wat zich ‘christenen’ noemende mensen het evangelie noemen en die ook verdedigd wordt door verlichte socialisten, zoals b.v. ERICH FROMM) kun je het als taak van democraten zien alle rechts-extremistische Godsbegrippen aan te vallen. Democraten, met andere woorden, mogen nooit en te nimmer ‘de theocratie’ steunen!
  De inval in Irak (die de bedoeling had ordinair kapitalisme te koppelen aan Messiaans-theocratisch denken) was een fraai staaltje ANTI-democratisch handelen. De gedachte die er aan ten grondslag was: "Wie de economie beheerst bezit het land."
  De enige joodse democraat die ik momenteel ken is de EX-JOOD Gilad Atzmon. Hij pleit als EX-JOOD voor een democratische staat Israel waarin joden geen joden meer zijn, maar doodgewone democraten die als democraat terugblikken op een verknipt joods verleden. Atzmon zou door de democratische beweging op handen moeten worden gedragen. Want zeg nu zelf: was het niet de bedoeling van de democratische beweging in Nederland om alle valse Godsbegrippen af te schaffen?
  Ik zie niet in waarom democraten nu van dat verlangen afstand zouden moeten doen.
  Het probleem is dat democratisch zijn eist dat je principes durft te verdedigen. De vernietiging van Saddam Hussein, een man die ondanks het feit dat hij een van de vele dictators in het Midden-Oosten was een zeer principieel man was, toont aan dat wij principes in mensen verafschuwen.
  Zie ook: http://www.xs4all.nl/~wimduz/mideast/atzmon.htm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s