"Palestijnen bedreigd zoals joden in 1938" (Hajo Meyer /EAJG)

10 juli stond het onderstaande artikel van Hajo Meyer – sterk verkort – in de Volkskrant onder de titel: "Palestijnen bedreigd zoals joden in 1938" Eindelijk zinvol gebruik van geschiedenis Columniste Marbe verwijt de studenten die minister Verhagen naar Israël en Palestina begeleid hebben ten onrechte, dat deze in Yad Vashem herinnerd werden aan wat ze in bezet gebied hadden gezien, betoogt Hajo G. Meyer…"Palestijnen bedreigd zoals joden in 1938" (Hajo Meyer /EAJG)

Advertenties

2 thoughts on “"Palestijnen bedreigd zoals joden in 1938" (Hajo Meyer /EAJG)

 1. De joodse oorlogsverklaring van 1933 aan Duitsland wordt even uit het oog verloren.
  Eveneens wordt het 1939 aanbod aan Weizmann, de latere eerste president van Israel, door Hjalmar Schacht, bemiddeling door de president van de Bank of England, Montagu Norman, dat joden konden vertrekken met medeneming van hun hele vermogen, uit het oog verloren.
  Weizmann weigerde.
  Verder wordt de 1939 garantie van Roosevelt aan Polen uit het oog verloren, het was deze garantie die Polen er toe bracht te weigeren met Duitsland te onderhandelen over de Duitse stad Danzig, de Korridor die O Pruisen afsloot van Duitsland, en de vier miljoen Duitsers die in Polen werden gediscrimineerd.
  Over de joodse rol in het tot stand komen van het aan de macht komen van een Hitler, 1919 Versailles, wordt eveneens gezwegen.
  Joden zijn immers altijd slachtoffers.
  Helaas voor joodse propagandisten heeft bijna 60 jaar Israel de wereld de ogen geopend over waartoe joden in staat zijn.
  Zie bijvoorbeeld VK vandaag over het gesprek van kamerleden met Hamas, of denk aan de uitspraak van Dries van Agt, over de tijd dat hij eerste minister was: ‘wij kònden niet geloven dat Israel tot dergelijke dingen in staat was’.
  Herzl had nooit door waar een joodse staat toe zou leiden.

 2. Een belangrijk probleem in de wereld van vandaag en de belangrijkste hindernis voor wereldvrede is het concept van “exceptionalism”. Het concept Amerikaans Exceptionalisme is een geschiedkundig aanvaarde term om te verwijzen naar het idee dat de Verenigde Staten erg verschillen van alle andere ontwikkelde staten. Deze stelling wordt ondersteund met argumenten op basis van de unieke wortels van de V.S., alsook op basis van hun volksnationalisme, hun nationaal sentiment, hun historische evolutie en het wereldprimaat van hun politieke en religieuze
  instellingen.Volgens dit concept ben ik zo goed dat ik het recht en de plicht heb om mijn waarden en normen aan anderen op te leggen en aangezien mijn zaak zo belangrijk is en ik zo goed ben geeft het me ook het recht om de rechten van anderen te negeren zodat ik met straffeloosheid kan martelen, doden, kan ontregelen en mijn voordeel kan halen op hun kosten, kan discrimineren zelfs ook op hun kosten, onderbreek, onderscheid enz. Begrijpt U de wereld van vandaag? Ik wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s