Deelname aan Global War on Terror leidt tot aanslagen in eigen land (Paul Rogers)

The security services, and the new British administration under the leadership of Gordon Brown (who assumed office only on 27 June), have been quick to connect the incidents in London and Glasgow. But the major changes in the government still do not extend to recognition of the connection between these events and the continuing violence in Afghanistan, Iraq and Palestine. This is fully in line with British government statements during the Tony Blair era… The relief that has accompanied the failure of the three (known) attacks will be tempered by the threat of a subsequent attempt that proves (in its own terms) successful. The security services have been granted, and are making use of, a windfall of intelligence and arrests. But the more lasting positive factor of these days of tragedy in Afghanistan, Iraq, and Palestine, and near-tragedy in Britain, may be this: that the advent of the Gordon Brown administration may just allow for the intense debate about Britain’s involvement in the war on terror that is desperately needed. Deelname aan Global War on Terror leidt tot aanslagen in eigen land (Paul Rogers in OpenDemocracy)) Commentaar:In onze eigen regering en parlement, die worden gedomineerd door pro-Bush en pro-Olmert fracties, is deze juiste visie een anathema. Deelname aan de heilloze Global War on Terror leidt tot radicalisering in eigen land

Advertenties

2 thoughts on “Deelname aan Global War on Terror leidt tot aanslagen in eigen land (Paul Rogers)

 1. Ik betwijfel in hoge mate of de klungelaanslagen door Moslims zijn gepleegd; alleen het westers staatsterrorisme heeft er baat bij.
  Als bij Lockerby gaan mijn gedachten uit naar Mossad.
  Het is echt ‘1984’, alles betekent het tegendeel van wat het lijkt.
  Het westers en zionistisch staatsterrorisme heeft aanslagen nodig om de staatsterreur, in het buitenland en in het binnenland te rechtvaardigen.
  Hoe ver we al zijn met de Big Brother is Watching You samenleving bleek net op het Duitse journaal, een proef met automatiscche gezichtsherkenning door alle ‘veiligheidscameras’ is voor 60% geslaagd.
  Er wordt al geschreven over de VS Gulag, wanneer zal het hier ook zo ver zijn ?

 2. De enige CDA-er die het mooie, glinsterende woordje ‘RECHT’ serieus neemt is DRIES VAN AGT. Heel opmerkelijk dat hij binnen een door schreeuwende neoliberale ideologen die MACHT boven RECHT plaatsen een onafhankelijke realist gebleven is…
  Erg optimistisch is hij niet en daar is ook geen reden voor. Alles wat onze overheid ons MOET leren is dat recht alleen daar bestaat waar DE JOODSE STAAT als vertegenwoordiger van een BOVEN ONS GESTELDE MACHT (god) wordt erkend. ELk intelligent, redelijk wezen dat DE JOODSE STAAT afdoet als een hoop quasi-religeuze flauwekul, waar je als liberaal je neus voor op moet halen wordt gedemoniseerd. ‘De joden’ zijn dit en ‘de joden’ zijn dat. Lariekoek natuurlijk. Joden zijn helemaal niks. Jood is een door een oerconservatieve hogepriester ontworpen flauwekulwoord, waar zich intelligent noemende mensen zich blindelings mee vereenzelvigen, joost mag weten waarom.
  Hitler was zo dom het woordje ‘jood’ via een (op verlangen naar recht gebaseerd) demoniseringsproces te vergoddelijken. Wij, de onschuldige slachtoffers van het onzinnige demoniseringsgedrag van ‘slechten’ en ‘goeden’ zitten met de gebakken peren.
  Nooit meer intelligent mogen zijn. Overgeleverd worden aan VALSE MORALISTEN, mensen die het een zeggen en het ander doen. TONY BLAIR bijvoorbeeld die nu in het door Israel geannexeerde Jeruzalem gaat werken aan ‘de tweestatenoplossing’, een onderneming waarvan de zinloosheid wordt aangetoond in een simpel helder betoogje van DRIES VAN AGT:
  "Zal er ooit nog een levensvatbare Palestijnse staat komen? Persoonlijk geloof ik niet meer in de realiseerbaarheid van een levensvatbaar Palestijnse staat, dat kan nu al niet meer. Dit is een heel zware conclusie met vergaande maatschappelijke en politieke consequenties. Als je ziet wat er in tussentijd is gebeurd: Oost-Jeruzalem altijd gedacht als de toekomstige hoofdstad van de naast Israël te vestigen levensvatbare Palestijnse staat is al heel lang geleden door Israël geannexeerd.
  In strijd wederom met het internationaal recht, en het kost veel moeite om te geloven dat Israël ooit afstand zal doen van Oost-Jeruzalem. Dat zal Israël dus nooit doen en daarmee is eigenlijk de kern uit de lang gedachte Palestijnse staat gehaald. Oost-Jeruzalem wordt daarmee voor de Palestijnen als verloren beschouwd en daarmee is het hart uit de Palestijnse staat eigenlijk al
  verdwenen.
  Gaza is teruggegeven, West-Bank niet en dat zal ook nooit worden teruggegeven. West-Bank is versnipperd en onderling nauwelijks verbonden. Tussen Gaza en West-Bank is ook geen verbinding, dan moet je langs Israëlische veiligheidsposten. Daar zit dus geen enkel verband in een gebied dat ooit zou kunnen worden tot een levensvatbaar Palestijnse staat. De conclusie daarvan is dramatisch: als er geen levensvatbare Palestijnse staat kan komen, kunnen de Palestijnen zeggen dat Israël het gehele gebied mag houden. Maar onder een voorwaarde: alle inwoners van de eenwordende staat krijgen gelijke rechten! Dan hebben we op tafel Zuid-Afrika II.
  Zelf zie ik geen andere mogelijkheid dan deze. Israël wil een Joodse staat en niet een staat
  waarin niet-joden de numerieke meerderheid vormen. Maar wanneer het gehele gebied tot een
  staat gevormd wordt, zal dit wel gebeuren. De Israëliërs zijn dus tegen dit plan. De Palestijnen zijn er ook nog niet aan toe om dit voorstel te doen. Niemand zit erom te springen, maar toch dwingt de logica ons tot deze conclusie.
  Een paar weken geleden hebben de Israëliërs besloten om ook de Jordaanoever vrij te maken
  van Palestijnen, dus dan krijg je de hele oostelijke strook van de West-Bank die afgepakt is. Er blijft dan weinig over…" (juni 2006)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s