Pakistan signals red – Afghanistan on edge (Paul Rogers in OpenDemocracy)

For the United States, the difficulties in Iraq have largely obscured the substantial concerns over Afghanistan, but there is deep frustration stemming from a firm belief that the "safe-haven" status of Pakistan’s border districts is a constant hindrance to a military solution. Whether the US and its Nato partners can prevail against the militias in Afghanistan is in any way open to question, but the view in Washington is that it is impossible without the possibility of attacking the militias in Pakistan…Much of the media attention in Britain and the United States in the past days has been on the continuing problems in Iraq, and the attempted attacks in London and Glasgow. But the security dynamic as it affects both countries over the next few months may be shaped far more by events in Pakistan. Pakistan signals red – Afghanistan on edge (Paul Rogers in OpenDemocracy) Commentaar: Er wordt bij discussies over de Nederlandse ISAF-missie in Uruzgan – en het al dan niet verlengen daarvan – veel te weinig aandacht geschonken aan de mogelijke consequenties daarvoor, van politieke ontwikkelingen in Pakistan. Om over de te voorziene consequenties van een mogelijke aanval op Iran maar te zwijgen..

Advertenties

One thought on “Pakistan signals red – Afghanistan on edge (Paul Rogers in OpenDemocracy)

 1. Het was natuurlijk te voorzien dat de westerse genocides en vernietigingen in en van Irak en Afghanistan de haat van geloofsgenoten tegen het westen en Israel alleen maar zou doen toenemen.
  Alleen domme Amerikanen lijken dat in overgrote meerderheid niet in de gaten te hebben.
  Zoals Wheeler-Bennet schreef, in z’n boek over de vrede van Brest-Litovsk, ‘het grootste gevaar van propaganda is dat de kant die het in de wereld brengt er zelf in gaat geloven’.
  En zo zijn zowel zionisten als Amerikanen niet meer in staat zinnige analyses te plegen.
  De gevolgen voor de westerse huurmoordenaars van de ontwikkelingen in Pakistan lijken me belangrijker dan andersom.
  Gister op Duitse tv begon al een brave Duitse VS kontlikker te speculeren over de gevolgen van een Islamitische revolutie in Pakistan.
  Pakistan heeft een vijftien kernbommen, en raketten die het hele Midden Oosten kunnen raken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s