Openheid over Irak, nú – een burgerinitiatief dat antwoord wil hebben over vitale vragen

Op 3 juli opent de Eerste Kamer de doofpot. Kom om 11.45 uur naar het Binnenhof in Den Haag. Welkom op de website van ‘Openheid over Irak’, een onafhankelijke burgerbeweging die zich inzet voor onderzoek naar de Nederlandse steun aan de oorlog tegen Irak. Ruim vier jaar na het begin van de oorlog weigert de regering nog steeds antwoord te geven op talloze wezenlijke vragen rond die destijds al zeer omstreden steun. Vragen omtrent zorgvuldigheid, maar ook omtrent mogelijke misleiding en leugens. Wij vinden dat er zo snel mogelijk een parlementaire enquête naar ‘Irak’ moet komen, maar met de huidige politieke verhoudingen dreigt de zaak nog zeker vier jaar in de doofpot te blijven. Dat is een democratie onwaardig. Wij zullen op alle mogelijke manieren blijven aandringen op onderzoek. U kunt ons daarbij steunen door onze actie te ondertekenen en door zélf in actie te komen. Openheid over Irak, nú – een burgerinitiatief dat antwoord wil hebben over vitale vragen

Advertenties

3 thoughts on “Openheid over Irak, nú – een burgerinitiatief dat antwoord wil hebben over vitale vragen

 1. Wat is er dan onduidelijk ?
  Het enige dat niet precies duidelijk is is wie precies wat wilde met de bezetting van Irak.
  Dat de VS regering een 2500 van de eigen burgers vermoordde voor die bezetting is inmiddels elke belangstellende duidelijk.
  Dat Nederland sinds 1945 bezet is door de VS is ook duidelijk.
  Of lieden als Balkenende en Hoop Scheffer uit domheid of vanwege werklegenheid, of beide, met de VS meedoen zal wel nooit duidelijk worden, dat weten ze alleen maar zelf.
  De Szrebreniza onderzoeken, en naar ik vrees ook de Bijlmer El Al enquete, laten zien dat zulke onderzoeken eigenlijk alleen maar leiden tot meer rookgordijnen.

 2. Eerlijk onderzoek eist altijd ONAFHANKELIJKHEID. En dat is nu net het grote probleem in dit baantjesjagersland. Wie durft er hier echt voor de eenzaamheid van de eerlijkheid te kiezen?
  Het is hier altijd SINTERKLAAS-tijd: "Wie liegt en dom is krijgt lekkers, wie eerlijk en intelligent is de roe…"

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s